Άλλη μια εβδομάδα🗓️ έφυγε, άλλο ένα Σαββατοκύριακο ήρθε. Παίξαμε🤾‍♂️, μαγειρέψαμε🧑‍🍳, γυμναστήκαμε🏋️, ζωγραφίσαμε🎨, μάθαμε να επικοινωνούμε καλύτερα τα συναισθήματά😶μας! Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μόρφωσης συνειδητοποιούμε πόσο σημαντική είναι και προχωράμε στην επόμενη εβδομάδα εκτιμώντας αυτά που έχουμε επιζητώντας πάντα και το κάτι καλύτερο!

🎶 Παίζω με τις νότες 🎶

Στη δραστηριότητα μας μάθαμε το κλειδί του Σολ 🎼..Έπειτα μιλήσαμε για τις 7 νότες🎶 που υπάρχουν στη μουσική και μάθαμε τη σειρά τους ντο,ρε,μι,φα,σολ,λα,σι..Έπειτα, ανάλογα με τα χρώματα 🎨 που έχουν στο μεταλλόφωνο, τις χρωματίσαμε 🖍️ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε κάποια πρώτα τραγουδάκια.. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα παίξουμε στη συνέχεια 🙂

🧘Yogilates🙆

Τα παιδιά 🧒🏻👦 μας λατρεύουν τις fitball 🔵καθώς το μάθημα εξελίσσεται σε ένα άκρως διασκεδαστικο και αλλόκοτο παιχνίδι. Πρόκειται για μία πρόκληση, καθώς η fitball δημιουργεί μία ασταθή⚖️ επιφάνεια, που απαιτεί την ενεργοποίηση όλου του μυϊκου💪🏼🦵🏼🦶 μας συστήματος προκειμένου να ισορροπήσουν.

🎶Μουσικοθεραπεια😌

Ο ρυθμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την έκφραση😶. Βασικό ρόλο στη μουσικοθεραπεία παίζει και η ανάγκη για έκφραση του συμμετέχοντα👧🏼. Μέσα από τη μουσική🎵 μπορεί να εκφραστεί άμεσα και ταυτόχρονα να κινηθεί με το ίδιο το σώμα🧍‍♂️ του σε ρυθμό. Για αυτό φτιάξαμε τα δικά μας χάρτινα πολύχρωμα τύμπανα🥁 με κουδουνάκια για να εκφραστούμε.