Μαθήματα Κολύμβησης

Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς ιατρούς και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής) και τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό γιατί έχει ελάχιστους τραυματισμούς και δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα κατά την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού, ενώ γυμνάζει όλο το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επιπλέον, με την κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική ικανότητα και η καρδιακή λειτουργία, ενώ βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Η επαφή με το νερό, εκτός του ότι είναι απολύτως ευχάριστη, εκτονωτική και αγχολυτική, αυξάνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, ενισχύει την κοινωνικότητά του, το μαθαίνει να λειτουργεί και να συνυπάρχει με τα υπόλοιπα παιδιά και τον προπονητή του. Τέλος, το παιδί διδάσκεται την αξία της ευγενούς άμιλλας και γενικά διαμορφώνει τον χαρακτήρα του εξισορροπώντας σώμα και πνεύμα.

Τοίχος Αναρρίχησης

Η αναρρίχηση είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει κοινωνική αλληλεπίδραση χωρίς να είναι ανταγωνιστική. Ιδιαιτέρα στις ηλικίες 6-12 ετών, δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί συνδυασμό δημιουργικής σκέψης και σωματικής δραστηριότητας και συχνά αναδεικνύει παιδιά που είναι λιγότερο “αθλητικά”. Υπάρχουν διαδρομές διάφορων βαθμών δυσκολίας, ώστε κάθε παιδί να δοκιμάζει μια διασκεδαστική, άνετη και προκλητική εμπειρία σκαρφαλώματος ανάλογα με τις ικανότητες του. Η αναρρίχηση, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει τη γενναιότητα και την ικανότητα προσαρμογής σε δύσκολες συνθήκες, προωθεί υγιεινές επιλογές ζωής, διδάσκει πειθαρχία και συγκέντρωση, τα παιδιά μαθαίνουν με χαμηλό κίνδυνο σε πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον και είναι σούπερ διασκέδαση.

Zumba Kids

Μέσα από την κίνηση, το ρυθμό και τη μουσική, το παιδί εκφράζεται και διασκεδάζει, αυξάνοντας τη θετική εικόνα που έχει για τον εαυτό του και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του. Τα παιδιά χορεύοντας Zumba αυξάνουν την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή τους, τονώνουν το μεταβολισμό τους και βελτιώνουν το συντονισμό τους. Η Zumba είναι η εναλλακτική λύση που γυμνάζει όλο το σώμα με διασκεδαστικό, χορευτικό και ξεσηκωτικό τρόπο χωρίς πιέσεις και περιορισμούς. Το ιδανικό πρόγραμμα για τους μικρούς φαν του χορού και τα παιδιά που δυσκολεύονται να μπουν σε ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Game On

Τα επιτραπέζια παιχνίδια συμπληρώνουν τη μάθηση και ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται με συνομηλίκους και με ενηλίκους, μαθαίνουν να χάνουν, να ακολουθούν κανόνες και να περιμένουν τη σειρά τους. Επιπλέον, πιστεύουν παραπάνω στον εαυτό τους καθώς λαμβάνουν αποφάσεις. Τα επιτραπέζια δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν καινούριες λέξεις με σωστή ορθογραφία και να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους, ενώ κάποια εισάγουν και μαθηματικές έννοιες. Τέλος, τα παιδιά αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητά τους, ενώ πολλά γνωστά και απλά παιχνίδια αυξάνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Γυμναστική

Η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά. Τα βοηθάει να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα, να δυναμώνουν τα οστά, οι μύες και οι αρθρώσεις, ενώ παράλληλα γυμνάζονται η καρδιά και οι πνεύμονες. Επιπλέον, αναπτύσσεται η ικανότητα νευρομυϊκής συναρμογής. Τα παιδιά αποκτούν καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους, βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσοντας το συγχρονισμό ματιών και άκρων. Τέλος, στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά, παρατηρείται αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο είναι το πρώτο παιχνίδι που μας χαρίζει αυτονομία στη μετακίνηση, τη χαρά του να νοιώθουμε ελεύθεροι, αλλά παράλληλα είναι ένα μέσο άθλησης και ένας σύμμαχος στην προστασία του περιβάλλοντος. Πάνω από όλα όμως είναι το πρώτο τιμόνι που πιάνει στα χέρια του το παιδί και έχει σαν συνέπεια να το βοηθήσει να ωριμάσει τόσο οδηγικά όσο και σαν προσωπικότητα συνειδητοποιώντας άμεσα τους νόμους της φυσικής που επιδρούν σε ένα όχημα και τον αναβάτη.

Ρυθμική

Ρυθμική Γυμναστική, έλεγχος και ρυθμός στο σώμα και το μυαλό. Η αγάπη για το χορό και το μπαλέτο, συνδυάζονται με κίνηση, ασκήσεις με συνοδεία μουσικής και με τη βοήθεια των οργάνων ρυθμικής (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορίνες, κορδέλα),  τέχνη και αθλητισμός συνυπάρχουν δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ρυθμική γυμναστική. Το ιδανικό άθλημα για κορίτσια, αφού μέσα από αυτό θα μάθουν να κινούνται με χάρη και να ελέγχουν το σώμα τους. Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς η ρυθμική γυμναστική βασίζεται τεχνικά στην λεπτομέρεια με αποτέλεσμα να αποκτούν ισορροπία, βελτίωση της ευελιξίας και του συντονισμού και έτσι γίνεται ένα άθλημα-βάση για την μετέπειτα ενασχόληση των κοριτσιών με άλλα αθλήματα.

Καράτε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκπαίδευση στο Καράτε είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά. Το Καράτε είναι μαχητικό άθλημα που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στη σωματική και στην ψυχική υγεία, στον αυτοέλεγχο, στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοσυγκέντρωσης και των αντανακλαστικών, στην καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η άμιλλα αλλά και στην ψυχαγωγία των παιδιών. Η προπόνηση στις βασικές τεχνικές του Καράτε συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοάμυνας και προωθεί την σωματική, τεχνική και νοητική ενδυνάμωση.

Ενόργανη

Η ενόργανη γυμναστική είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις και στοιχεία χορού με τη χρήση οργάνων. Με την ενόργανη γυμναστική τα παιδιά καλλιεργούν όλες τις φυσικές του ικανότητες, όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, μυϊκή συναρμογή, χάρη και χορευτικότητα. Τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να το ελέγχουν και να απολαμβάνουν την κίνηση που προέρχεται από δραστηριότητες της καθημερινότητας τους. Μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από το σώμα τους, με τη βοήθεια της μουσικής και του χορού, να εξελίσσουν τη φαντασία τους και φυσικά να διασκεδάζουν. Επιπλέον, διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους με τρόπο ωφέλιμο τόσο για το σώμα τους όσο και για το πνεύμα τους.