Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στα βιβλία 📚, μιας και η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO, ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Την ημερομηνία αυτή έφυγαν από την ζωή ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Στόχος της ημέρας αυτής, είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στα βιβλία και τους συγγραφείς τους και να ενθαρρύνει, κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν την “μαγεία” της ανάγνωσης ενός καλού βιβλίου.

Για αυτό και εμείς στην δομή μας, δεν θα μπορούσαμε να μην εκμεταλλευτούμε την ημέρα αυτή και να διαμορφώσουμε τις δραστηριότητες μας με βάση τα βιβλία 🤓📖🫶.

🫶 D.I.Y. 🫶

Στην αγαπημένη μας δραστηριότητα, φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο με χαρτιά,χαρτόνια και πολλά χρώματα. Σκεφτήκαμε τη δίκη μας ιστορία και τη ζωγραφίσαμε 🖍️📕

🏊 Κολύμβηση 🏊

Η μάθηση έρχεται πάντα καλύτερα μέσα από ένα παιχνίδι 🤹, γι’αυτό και εμείς στο μάθημα της κολύμβησης πήραμε τα μπουγελοζωακια μας για extra κίνητρο ώστε να διορθώσουμε τεχνικά χαρακτηριστικά ✅.

🧑‍🎨 Εικαστικά 🧑‍🎨

Στην δραστηριότητα των εικαστικών φτιάξαμε σελιδοδείκτες 🔖 για τα αγαπημένα μας βιβλία 📚. Κόψαμε το χαρτόνι σε σχήμα σελιδοδείκτη, το βάψαμε με διαφορά χρώματα και το στολίσαμε με κορδέλα. 🎨