Τι εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε! Τη Δευτέρα ενημέρωση για τη σωστή διατροφή🥗 και γυμναστική των παιδιών και για να υπάρχει μία ισορροπία⚖️, την Τσικνοπέμπτη φαγητά🥩, χορός, μασκαρέματα🤡, χαμός🎊! Φυσικά διασκεδάσαμε, γυμναστήκαμε💪🏼 και μάθαμε πράγματα όπως κάθε βδομάδα στις αγαπημένες μας δραστηριότητες! Το μυαλό όλων τώρα φυσικά βρίσκεται στην ερχόμενη εβδομάδα🗓️ και στην ενημέρωση από την πυροσβεστική🧑🏼‍🚒 υπηρεσία την Τετάρτη αλλά και στο πάρτι μασκέ👘 που έχουμε την Παρασκευή!

😊🤨Συναισθηματική Αγωγη🫨😔
Στην αγαπημένη μας εκπαιδευτική δραστηριότητα 🥰 φτιάξαμε ο κάθε μαθητής τον τροχό των συναισθημάτων 🫶. Κάθε μικρός μας φίλος ζωγράφισε🎨 και περιέγραψε τις σκέψεις 🧠και τα διαφορετικά συναισθήματα😊😔 που ένιωσε μέσα στην εβδομάδα.
Η άσκηση αυτή συμβάλλει στο να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία κάθε συναισθήματος 💜 και την ανάγκη αναγνώρισής τους κάθε φορά 🙌🌈

🧑‍🍳 Μικροί σεφ 🧑‍🍳
Στη δραστηριότητα μας φτιάξαμε νόστιμα κουλουράκια κανέλας 🥨. Φτιάξαμε πρώτα σε ένα μπολ τη ζύμη μας με αλεύρι 🍚, ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού 🍊, λάδι 🫒 κανέλα, μπέικιν και σόδα … Ύστερα δώσαμε όμορφα σχήματα , είτε κυκλάκια, είτε καρδούλες ❤️, είτε πλεξουδακια … Τα πασπαλίσαμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και τα βάλαμε στο φούρνο 🎛️.. Ύστερα από λίγα λεπτά , μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά 😊

👩🏻‍🔬Πειράματα👩🏻‍🔬
Στο μάθημά μας αυτή την εβδομάδα μάθαμε τι συμβαίνει όταν αναμειγνύουμε🧪 λεμόνι(οξύ) και σόδα (βάση). Κόψαμε το λεμόνι 🍋 στη μέση, προσθέσαμε χρώματα ζαχαροπλαστικής🟦🟩🟨 και τη σόδα. Έτσι, δημιουργήσαμε μια πολύχρωμη ηφαιστειακή λάβα🧫 που όσο την ανακατεύουμε και προσθέτουμε λεμόνι 🍋 τόσο πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουμε! Και μετά το παιχνίδι και τη χαρά έρχεται και η επιστήμη👩🏻‍🔬 να δώσει τις απαντήσεις της. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι ή το λεμόνι 🍋 όταν συνδυάζονται αντιδρούν🎇 και απελευθερώνουν αέριο διοξείδιο του άνθρακα.